Diferente intre producatorul si distribuitorul de usi

Pe piata amenajarilor de locuinte, gratie trendului in crestere de produse si modele noi de usi, exista cateva diferente intre producatorul si distribuitorul de usi, mai greu sesizabile, datorita faptului ca acestia pot fi foarte usor confundati. Intotdeauna un producator poate fi si un distribuitor, pe cand invers, niciodata. Avantajele care deriva din simpla confuzie de termeni sunt multiple.

In primul rand, un producator de usi va oferi intotdeauna garantia si certitudinea ca materialele folosite sunt de cea mai buna calitate, acestia avand contracte ferme cu furnizorii de materii prime. Promovarea produselor este intotdeauna facuta pe baza unor informatii reale, scopul principal fiind nu doar comercializarea produselor finite, ci castigarea treptata a unor segmente cat mai mari din piata de profil, in detrimentul distribuitorilor care au la baza doar strategii financiare si pe termen scurt.

Un alt mare avantaj il reprezinta preturile imbatabile pe care le pot avea usile de la producator din simplul motiv ca acestia nu mai sunt obligati sa bage adaosuri comeriale fara de care afacerea ar fi un fiasco total. Negocierea directa cu un producator nu poate fi decat benefica pentru client, acesta obtinand produse similare calitativ la preturi foarte scazute.

In eventualitatea faptului ca nu aveti posibilitatea sa va adresati direct unui producator de usi, desi datorita internetului aceasta poate fi facuta foarte usor, va enumeram cateva sfaturi de care trebuie sa tineti cont atunci cand va achizitionati o usa de la un distribuitor.

  1. Panoul de exterior ( partea exterioara ) al unei usi expuse razelor solare este indicat sa posede si certificatul producatorului usii si nu doar al vanzatorului usii.
    Astfel incat producatorul insusi sa certifice ca partea exterioara a usii se preteaza la expunerea razelor solare, a ploii, inghetului, e.t.c. In caz contrar riscati scorojirea, ruginirea sau oricare alt tip de deteriorare cauzata de intemperii.
  2. Modul de prindere al balamalelor pe tocul si foaia usilor de exterior securizata este foarte importanta pentru fiabilitatea usii.
    Informatia ca balamalele cedeaza in timp si din acest motiv usa nu se etanseaza este falsa. La usile de exterior securizate acest lucru nu este posibil. Tocul usii este cel care in timp se poate contorsiona si atunci balamalele nu vor mai functiona corect si astfel apar problem de etansare.
    Este important ca atat tocul cat si balamalele sa fie galvanizate si vopsite in camp electrostatic astfel incat sa se evite aparitia ruginii.
    Etansarea perfecta a usii este cea care impiedica patrunderea curentilor de aer si nu numai,de aceea este indicat ca usa sa fie dotata cu prag etans nu cu prag retractabil.
  3. Broasca usii este indicat sa fie protejata de placi / carcasa de otel astfel incat sa nu existe posibilitatea de acces catre butuc.
  4. Tipul de toc al usii, respectiv daca este toc segmentat sau nesegmentat.
    Riscul deschiderii prin efractie a unei usii securizate cu toc segmentat este net superior riscului deschiderii unei usi cu toc metallic nesegmentat.
  5. Izolatia fonica a usii este de asemeni un factor important.
    Nu este confortabil sa auzim zgomote sau discutii ce provin din exteriorul locuintei noastre. Este indicat sa existe certificatul producatorului, astfel incat sa fiti informati corect despre gradul de izolatie fonica al usii.